Mohou být dokumenty pro on-line originální?

23. 10. 2024 / Erika Hníková
kamera-pero
Placený

Nabídka napsat text do rubriky Kamera – pero mě zastihla v okamžiku, kdy už více než dva roky nepřipravuji jako režisérka žádný autorský film. A dokonce ani nad žádným nepřemýšlím. Občas mi hlavou proletí obraz, před očima se mihne záběr, napadne mě myšlenka. Ale neodolatelné nutkání, „že toto chci vyprávět“, se dlouho nedostavilo.

Nějak se to v mém životě stalo: přišla nečekaná pracovní nabídka na kreativně producentskou pozici na VOD platformě Voyo. Náplní mojí práce je tak vymýšlet dokumentární série a „podporovat“ ostatní režisérky a režiséry, kteří mi přinesou pro nás zajímavé náměty (např. Kauza Kramný ). Moje prvotní rychlá úvaha nad textem tedy směřovala k tomu, z jaké pozice vlastně psát.

Ale je to jednoduché – režisérkou jsem byla, možná jí ještě budu, ale teď se cítím být víc producentkou. Moje myšlení se muselo nastavit trochu jinak. I když ve všech mých režijních počinech byla i trocha producentského přemýšlení. K filmu Ženy pro měny jsme se snažili udělat komerční nevkusný plakát, aby přišlo hodně lidí do kina, série Na záchodcích o sexu (a nejen o něm) pro teenagery, se snažila zaplnit díru na trhu a dokument Pět zrození měl...

Zpět

Přečtěte si celý článek

Tento článek je součástí placeného předplatného Cinepur.
Přečíst si jej můžete po zakoupení předplatného nebo daného čísla časopisu.

Chci předplatné Koupit časopis

Máte číslo už zakoupené? Přihlaste se.

Přihlásit se

Sdílet článek

Článek vyšel v čísle

Biopic

155 / říjen 2024
Více