Všechny satanovy panenky / Longlegs

23. 10. 2024 / Jarmila Křenková
kritika
Placený

Začínající agentka FBI Lee Harker má extrémně vyvinutou intuici, která hraničí s jasnozřivostí. Právě díky tomu je přidělena k dosud nevyřešenému záhadnému případu rozšířených sebevražd, k nimž dochází už přes dvě desetiletí. Středostavovští otcové rodin zabíjejí své manželky a děti a následně spáchají sebevraždu. Na místě činu se pokaždé objeví kryptický dopis s podpisem Longlegs, jehož písmo se nedaří spojit s žádnou z obětí. V nehostinné krajině zimního Oregonu Lee až podezřele rychle odhalí stopu satanistického kultu, která se bolestně prolne s její vlastní minulostí.

Lee patří mezi typické hrdinky hororů Osgooda Perkinse, které unikají před světem do svého nitra a nelze s jistotou říct, zda je posedla nějaká démonická entita, nebo ztrácejí rozum. Často mlčí nebo naopak hovoří zdobným jazykem plným složitých souvětí a uzavírají se mentálně i fyzicky v odlehlých lokalitách, kde se nenápadně rozevírá jizva mezi realitou a zásvětím.

Hrdinka Perkinsova hororového debutu Blackcoat's Daughter znuděně vyčkává v internátní škole zaváté sněhem na příjezd svých rodičů. Ošetřovatelka stárnoucí spisovatelky hororů z I'm the Pretty Little Thing That Lives in the House bloumá...

Zpět

Přečtěte si celý článek

Tento článek je součástí placeného předplatného Cinepur.
Přečíst si jej můžete po zakoupení předplatného nebo daného čísla časopisu.

Chci předplatné Koupit časopis

Máte číslo už zakoupené? Přihlaste se.

Přihlásit se

Sdílet článek

Článek vyšel v čísle

Biopic

155 / říjen 2024
Více