Nicolas Cage si zahraje v lovecraftovském sci-fi Barva z kosmu

25. 1. 2019
Jak si všímá Antonín Tesař v tematickém textu z posledního čísla Cinepuru, Nicolas Cage se čím dál častěji stává "epicentrem groteskního spektáklu" - hercem, s jehož exaltovaným projevem filmaři pracují zcela záměrně. Posledním křiklavým příkladem této tendence je loňský psychedelický art horor Mandy, v němž Cage ztvárnil vyšinutého dřevorubce, který se mstí za vraždu své partnerky.

Cageova spolupráce s produkční firmou SpectreVision, která stála právě za snímkem Mandy, bude pokračovat i nadále. Herec, jenž proslul bizarními grimasami a přestřelenými výstupy, se objeví v jedné z hlavních rolí připravovaného sci-fi hororu Color Out of Space (Barva z kosmu). Autorem stejnojmenné povídkové předlohy přitom není nikdo jiný než slavný americký spisovatel H.P. Lovecraft. Příběh Barvy z kosmu sleduje rodinu Gardnerových, kterým po přestěhování do odlehlého kouta Nové Anglie spadne na dvorek meteorit. Vesmírné těleso doprovází neznámá kosmická síla, která začne vše kolem sebe měnit, zvláštně barvit a mutovat.

Místo Panose Cosmatose, který režíroval Mandy, bude režisérem Barvy z kosmu původem jihoafrický filmař Richard Stanley. Ten počátkem 90. let natočil dvě obskurní postapokalyptická béčka Zbraň a Dust Devil. Poté měl režírovat i adaptaci Ostrova Dr. Moreaua s Marlonem Brandem a Valem Kilmerem, ale od produkce byl odstaven a film místo něj dokončil John Frankenheimer.

Trojkombinace Cage - Lovecraft - Stanley tak slibuje přinejmenším kuriózní podívanou, jejíž osud bude mimořádně zajímavé sledovat. Natáčení má začít již příští měsíc.

Zpět

Sdílet článek