K seriálovým Watchmenům natočí hudbu Trent Reznor a Atticus Ross

22. 9. 2018
Připravovaný superhrdinský seriál Watchmen právě získal významnou posilu. Soundtrack k televizní adaptaci kultovního komiksu Alana Moora složí respektované duo Trent Reznor & Atticus Ross.

Dvojice muzikantů se ve filmové branži prosadila zejména díky filmům Davida Finchera. Za hudbu k Fincherovu filmu The Social Network, v níž se prolínala potemnělá elektronika s kytarovými riffy, dokonce Reznor s Rossem získali Oscara. Podepsali se také pod původní soundtracky k filmům Zmizelá, Muži, kteří nenávidí ženy nebo Den patriotů.

Kabelová televize HBO, u které seriálová adaptace Watchmen vzniká, původně jako jednoho z hlavních tvůrců oslovila Zacka Snydera. Ten v roce 2009 režíroval filmovou verzi Moorova komiksu, která v rámci superhrdinského žánru dodnes patří mezi nejpovedenější díla.

Nakonec ale televizní Watchmen skončili v rukou showrunnera Damona Lindelofa, který se HBO osvědčil svým posledním seriálem Pozůstalí. Fantaskní drama o lidech, jejichž blízcí bez varování zmizeli z povrchu zemského, sice nepatřilo mezi divácké hity, ale výrazně bodovalo u kritiků.

Lindelof, který se s militantními reakcemi diváků potýkal zejména v souvislosti se seriálem Ztraceni, se v případě Watchmen rozhodl komunikovat s fanouškovskou základnou již od samého začátku. Ctitelům Moorova komiksu adresoval letos v květnu dopis, v němž je upozornil, že chystaný seriál se od předlohy odkloní. Místo v 80. letech se bude děj odehrávat v současnosti. Ke známým postavám navíc přibudou postavy nové.

Lindelof se rozhodně nebojí riskovat a v HBO by po úspěchu Pozůstalých mohl dostat volnější ruku. Těšme se, že jeho Watchmen předčí zatím kvalitativně velmi rozkolísanou sérii marvelovských seriálů, jež ve velkém uvádí internetový Netflix.

Zpět

Sdílet článek