Pokračování Malýho Quinquina se blíží, uvede jej Locarno

7. 6. 2018
Malej Quinquin bezpochyby patří mezi nejpozoruhodnější televizní díla poslední dekády. Bruno Dumont, do té doby vážený autor seriózních festivalových dramat, v této minisérii nečekaně přeřadil do třeskutě komediální polohy a přišel s dokonale podvratnou kriminálkou z francouzského balíkova. Neortodoxní přístup k žánru ve spojení s výstředními (a nesmírně vtipnými) nehereckými kreacemi okouzlil diváky i kritiky a v roce 2014 dokonce vyhrál prestižní žebříček nejlepších filmů podle magazínu Cahiers du Cinéma.

Quinquinova druhá sezóna, kterou Dumont oznámil krátce po úspěchu původní minisérie, se tak mezi cinefily okamžitě stala jedním z nedočkavě vyhlížených projektů. A aktuální zprávy z filmového festivalu v Locarnu naznačují, že čekání se chýlí ke konci. Minisérii Coincoin et les z'inhumains uvede locarnská přehlídka letos v srpnu ve světové premiéře. Poté čtyři díly postupně odvysílá i francouzská televize Arte.

Navnadit nás zatím může trailer, v němž se znovu objevují všechny známé postavičky z první řady: policejní velitel Van der Weyden, jeho parťák poručík Carpentier a pochopitelně i titulní hrdina Quinquin. Na svérázné detektivy přitom čeká snad ještě zapeklitější případ, než jakými minule byly záhadné sériové vraždy. Vesničku tentokrát začne ohrožovat mysteriózní mimozemská invaze.

Dumont, který v Locarnu zároveň převezme čestného Zlatého leoparda, momentálně pracuje na filmovém pokračování svého loňského spirituálního muzikálu Janička o dětství Jany z Arku. Nový film jednoduše nazvaný Joan se zaměří na hrdinčinu dospělost, její kariéru vojevůdkyně a podle všeho zahrne i její slavný mučednický konec.

Zpět

Sdílet článek