Olivier Assayas připravuje komedii E-book s Juliette Binoche

6. 8. 2017
Snímky Oliviera Assayase v poslední době málokdy vyhrávají festivalové ceny, ale zato pravidelně rozdělují publikum. Nejinak tomu bylo v případě nekonvenčního hororu Personal Shopper, s nímž loni francouzský režisér soutěžil v Cannes. V eklektickém přecházení mezi žánry bude Assayas pokračovat i ve svém příštím snímku. Film s názvem E-book prý bude čistou komedií, která poodhalí, jak se dokážeme, nebo naopak nedokážeme vyrovnávat s měnícím se světem okolo nás.

Konverzační komedie zasazená do prostředí pařížských vydavatelství se tak zřejmě dotkne i problému nových technologií, které Assayas rozpracovával například ve svém starším sci-fi filmu Demonlover nebo právě v posledním Personal Shopper. "Bude to částečně film, částečně esej," prozradil režisér. Po dvou společných projektech s americkou múzou Kristin Stewart se Assayas tentokrát vrátí k francouzské herečce Juliette Binoche. Dále do nového filmu obsadí i Guillauma Caneta.

Na aktuálně probíhajícím festivalu v Locarnu zastává Assayas prestižní funkci předsedy hlavní mezinárodní poroty. V rozhodování, komu přiřknout Zlatého leoparda, mu mimo jiné pomáhá portugalský filmař Miguel Gomes nebo rakouská herečka Birgit Minichmayr známá například ze snímku Všichni ostatní.

Zpět

Sdílet článek