Michael Mann vydá knižní prequel k Nelítostnému souboji

17. 3. 2016
Americký režisér a scénárista Michael Mann se vrátí k jednomu ze svých nejvýraznějších filmů z 90. let, thrilleru Nelítostný souboj. Konkrétně vydá román, jehož děj bude snímku předcházet. Knižní prequel tak vylíčí profesní počátky detektiva Vincenta Hanny (ve filmu ztvárněný Al Pacinem) i dřívější osudy jeho nemesis, profesionálního zločince Neila McCauleyho (Robert De Niro) a dalších postav.

Kniha bude zároveň jedním z prvních titulů nového nakladatelství Michael Mann Books, které filmař založí. Mann plánuje pod tímto labelem shromáždit stálou skupinu autorů, jejichž fikční i nonfikční díla poté poslouží jako předloha k filmové či televizní adaptaci.

Mann v současnosti pracuje na životopisném dramatu o Enzu Ferrarim, šéfovi slavné italské automobilky. Titulní roli měl ztvárnit Christian Bale, jenže letos v lednu od projektu odstoupil z důvodu zdravotního rizika.

Michaelu Mannovi letos věnovala retrospektivu Brooklynská hudební akademie. Tvůrce atmosférických neo-noirů na akci mimo jiné představil režisérskou verzi svého posledního snímku Hacker.

Zpět

Sdílet článek