Bong Joon-ho získal podporu Netflixu a Brada Pitta

12. 11. 2015
První informace o připravovaném filmu korejského režiséra Bong Joon-hoa vypustila začátkem října Tilda Swinton. Britská herečka ztvárnila zápornou roli v minulém Bongově snímku Snowpiercer a oznámila svoji účast i v novém projektu. Monster film s názvem Okja teď ale získal ještě větší spojence. S financováním Bongovi vydatně pomůže rychle expandující online televize Netflix, která na vývoj snímku poskytne 50 milionů dolarů. Do produkce filmu se navíc zapojí společnost Brada Pitta Plan B.

Známe také další herecká jména, která se ve filmu Okja objeví. Ke Swinton se připojí Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Bill Nighy a Kelly MacDonald. Žádný z nich však s největší pravděpodobností nebude hrát hlavní roli mladé korejské dívky, která se spřátelí se záhadnou příšerou. Podle Bonga by však nemělo jít o strašidelné monstrum, jako spíše o zvláštního, přátelsky naladěného tvora. "Skutečným monstrem je pro mě spíše šílený svět, který obklopuje Okju a hlavní hrdinku. Chci dobrodružnou pouť obou protagonistů vylíčit co nejoriginálnějším způsobem," uvedl korejský filmař.

Spojenectví Netflixu a Bong Joon-hoa dává smysl. Rozpínající se, celosvětová VOD platforma vytvoří přitažlivý původní obsah pro asijský trh, zatímco korejský režisér získá velkou tvůrčí svobodu. Bong má jistě v živé paměti trable, které mu při uvádění filmu Snowpiercer připravil zámořský boss Harvey Weinstein.

Podle aktuálních zpráv by navíc měl podle Snowpierceru vzniknout i televizní seriál. Scénář napíše Josh Friedman a půjde prý o nákladnou, epickou záležitost. Jestli jde také o součást dohody Bonga s Netflixem, v tuto chvíli není jasné.

Zpět

Sdílet článek