O Amy Winehouse vznikne další film. Ztvární ji Noomi Rapace

6. 11. 2015
Zpěvačce Amy Winehouse bude věnován další snímek. Po úspěšném dokumentu Amy (2015) režiséra Asifa Kapadii vznikne o tragicky zemřelé soulové ikoně životopisné drama.

O roli popové divy, která za svoji kariéru stihla vydat pouze dvě alba, Frank a Back To Black, v tuto chvíli jedná Noomi Rapace. Švédská herečka dosud proslula především úlohou vědkyně Elisabeth ve sci-fi Prometheus a hlavní rolí hackerky Lisbeth ve skandinávských adaptacích knižní trilogie Millenium spisovatele Stiega Larssona.

Režie připravovaného biopicu se ujme filmařka Kirsten Sheridan, která snímek natočí podle vlastního scénáře. "Zranitelnost byla silnou stránkou Amy. Říkali jí různě - diva, ztracená duše ovládaná bulvárem, týraný génius. Já chci film pojmout jako nápaditý, emotivní a povzbuzující vhled do její tvorby a jejího života," řekla o projektu irská režisérka. Filmařka naposledy natočila teenage drama o mladých výtržnících Dům pro panenky (2012). Spolu s otcem, režisérem Jim Sheridanem, byla nominována na Oscara za scénář k filmu In America (2002).

Zpět

Sdílet článek