Kirsten Dunst bude kosmetičkou v druhé řadě Farga

11. 12. 2014
Úspěšný televizní seriál Fargo se v druhé řadě přesune o sedmadvacet let zpátky, do roku 1979, což bude vyžadovat i nové herecké obsazení. Jedním z čerstvě ohlášených jmen je Kirsten Dunst, která se ve své první regulérní televizní úloze převtělí do Peggy Blomquist - maloměstské kosmetičky s touhou odstěhovat se za lepším. Jejího manžela Eda, který si chodí vydělávat k místnímu řezníkovi, bude hrát Jesse Plemons (Todd Alquist z poslední řady Perníkového táty).

Protagonistou druhé série se ale podle všeho stane mladý policista Lou Solverson (obsazení zatím neznáme), který se po návratu z Vietnamu pustí do vyšetřování dalšího "skutečného" případu, odehrávajícího se tentokrát v Sioux Falls. Seriál scénáristy Noaha Hawleyho se tak bude nadále držet poetiky udané již slavným stejnojmenným filmem bratří Coenů z roku 1996. Podle tvůrců je cílem vytvořit jakousi fiktivní kriminální kroniku amerického středozápadu, jejíž jednotlivé kapitoly by vzájemně spojovala lineární, tematická nebo jiná návaznost.

Druhá řada Farga se začne natáčet v lednu v kanadském Calgary. S premiérou nových dílů počítá televize FX na podzim 2015.

Zpět

Sdílet článek