Colin Farrell a Vince Vaughn se setkají v Temném případu

24. 9. 2014
Poté, co předevčírem Colin Farrell sdělil médiím, že ztvární jednu z hlavních rolí v druhé řadě seriálu Temný případ, následovalo včerejší oficiální potvrzení ze strany HBO. Televize zároveň zveřejnila, že k Farrellovi se přidá Vince Vaughn, o němž se delší dobu spekulovalo, a prozradila první bližší informace o zápletce.

Farrell se představí jako detektiv Ray Velcoro, který svou loajalitu musí dělit mezi zkorumpované policejní oddělení a místního gangstera. Vaughn ztělesní Franka Semyona, letitého kriminálníka, jehož přechod do legální sféry ohrozí vražda obchodního partnera. Série se z Louisiany přemístí do okrajových částí Kalifornie, kde poodhalí okultní tajemství amerického dopravního byznysu.

Podle prozatimní krátké synopse by měl příběh vyprávět o třech policistech, z nichž je zatím známý pouze Farrell. Kolem role druhého detektiva Paula Woodrugha zatím nejvýrazněji krouží Taylor Kitsch. Která herečka si zahraje postavu policistky zatím jisté není, zmiňována byla Elizabeth Moss, která by tak plynule navázala na podobnou úlohu z Top of the Lake, ale hlasitě se také mluví o Rosarii Dawson, Jessice Biel, Malin Akerman a dalších. Přesné informace o castingu nás čekají v nejbližší době.

Natáčení by mělo začít ještě tento podzim. Jak už bylo ohlášeno dříve, první dvě epizody režijně zaštítí Justin Lin, který zatím natočil tři díly série Rychle a zběsile a do budoucna se upsal i bourneovské franšíze. Pokud vše půjde podle představ, televizní premiéry druhé řady Temného případu bychom se mohli dočkat v říjnu příštího roku.

Zpět

Sdílet článek