Danny Boyle zfilmuje biblický příběh o Metuzalémovi

19. 5. 2020

Danny Boyle v posledních letech spíše vytěžoval minulost, než aby přicházel s novými zajímavými nápady. Jeho poslední snímek Yesterday hrál na nostalgickou strunu šlágrů skupiny Beatles. Předtím se Boyle vrátil ke svému největšímu hitu Trainspotting a natočil jeho pokračování "po dvaceti letech". V kinech si ale oba filmy vedly velmi dobře.

Teď britský filmař plánuje režírovat epické drama o Metuzalémovi. Snímek bude volně vycházet z biblické legendy o nejstarším muži všech dob, který se údajně dožil 969 let. Scénář má na starosti Boylův stálý spolupracovník Simon Beaufoy (Milionář z chatrče, 127 hodin). Přepisuje přitom dřívější draft, který sepsal Tony Gilroy.

Hlavní roli Metuzaléma si zahraje Michael B. Jordan, známý především z boxerské série Creed nebo z marvelovského blockbusteru Black Panther. Původně měl přitom nadpřirozeně dlouhověkého hrdinu ztvárnit Tom Cruise. Což by, vzhledem ke Cruisově obsesi věčným mládím, byla možná ještě zajímavější volba.

Podle magazínu Variety je Metuzalém pro studio Warner Bros. projektem s vysokou prioritou. Dokonce se prý o něm uvažuje jako o nové franšíze. Ta by se zřejmě klenula přes stovky fikčních let a zahrnovala další biblické postavy, včetně například Noema, který byl Metuzalémovým vnukem.

Biblické eposy dnes nepatří mezi nejžhavější zboží. Máří Magdalena s Rooney Mara a Joaquinem Phoenixem neuspěla u diváků ani u kritiků. Aronofského starší film Noe si na sebe sice vydělal, ale sklidil rozpačité recenze. Podaří se Dannymu Boylovi natočit svůj další crowdpleaser?

Zpět

Sdílet článek