Martin McDonagh připravuje film o jednom pokaženém přátelství

18. 2. 2020

Letos to budou už tři roky, co britský režisér, scenárista a dramatik Martin McDonagh natočil svůj poslední film Tři billboardy kousek za Ebbingem. Thrillerové drama o zavražděné dceři, nefunkční policii a spravedlivě rozhořčené matce nakonec bodovalo i na Oscarech, kde kromě McDonagha uspěla také herečka Frances McDormand a herec Sam Rockwell.

V současnosti McDonagh chystá svůj další, v pořadí čtvrtý celovečerní film. Podle magazínu Variety v něm půjde o přátelství dvou chlapíků žijících na odlehlém irském ostrůvku. Jeden z mužů přitom toto přátelství náhle ukončí, což pak oběma zásadně zkomplikuje život.

McDonaghova novinka je zatím bezejmenná a v tuto chvíli k ní nejsou připojené ani žádné konkrétní herecké hvězdy. Stručná dějová anotace naznačuje, že by mohlo jít o komornější drama než režisérovy předchozí filmy, v nichž vystupoval celý kolektiv barvitých postaviček. Soudě dle McDonaghova autorského rukopisu se však můžeme těšit na další dávku propracovaných dialogů, jedovatého humoru a brutálního násilí.

McDonagh je dle očekávání autorem scénáře i režisérem filmu, přičemž natáčení by mělo začít ještě letos. Produkčně film zaštítí společnosti Disney’s Searchlight a britská Film4, které kromě Třech billboardů stály také za oscarovou Favoritkou řeckého režiséra Yorgose Lanthimose.

Zpět

Sdílet článek