Z Parazita bude minisérie, Pon Džun-ho o projektu jedná s HBO

11. 1. 2020

Z jihokorejského filmu Parazit se stal jeden z největších hitů uplynulého roku. Není proto divu, že na jeho úspěch u diváků, kritiků i porot chtějí tvůrci navázat. V jednání je aktuálně televizní pokračování, na které si brousí zuby kabelová stanice HBO.

U plánované minisérie jako hlavní tvůrce nadále zůstane autor původního filmu Pon Džun-ho. Spolu s ním bude na projektu sloužit jako výkonný producent Adam McKay, režisér fimů Vice nebo Sázka na nejistotu. O tom, jak k televizní adaptaci Parazita přesně přistoupit, se zatím mezi tvůrci vedou diskuze. Není jasné, zda půjde o novou verzi komediálního dramatu o dvou rodinách z diametrálně odlišných sociálních poměrů. Nebo zda bude minisérie příběh snímku, v jehož závěru nechyběl ani pořádně krvavý masakr, dále rozvíjet.

Všichni navíc máme v čerstvé paměti děkovnou řeč Pon Džun-hoa na Zlatých glóbech, kde anglicky hovořícímu publiku připomněl jeho neochotu sledovat zahraniční filmy s titulky. Otázkou tedy je, v jakém jazyce chystaná minisérie bude. Zda v korejštině, nebo v angličtině. Pokud bude platit druhá varianta, půjde zřejmě ze strany Pon Džun-hoa o ústupek.

Pon Džun-ho má za sebou kromě série úspěšných jihokorejských filmů i spolupráci s hollywoodskými studii. Ta ale vždy neprobíhala podle jeho představ, jako v případě sci-fi Ledová archa, do jehož finální podoby tehdy zasahoval výrazně zasahoval producent Harvey Weinstein.

Minisérie od HBO v posledních letech standardně patří mezi to nejlepší z mezinárodní televizní tvorby, tak jen doufejme, že nejinak tomu bude i v případě Parazita na pokračování.

Zpět

Sdílet článek