Porumboiu se s novým filmem vypraví na Kanárské ostrovy

30. 4. 2017
Rumunští režiséři se ve svých filmech jen vzácně vydávají za hranice své vlasti. Výjevy z exotických krajin nicméně slibuje nadcházející snímek předního humoristy rumunské nové vlny Cornelia Porumboia. Film s názvem Gomera se bude mimo jiné odehrávat i na Kanárských ostrovech nebo v Singapuru.

Na dalekou cestu do Asie a k pobřeží severní Afriky Porumboiu vyšle Cristiho, kterého si pamatujeme jako hrdinu režisérova dřívějšího snímku Policejní, adj. Návaznost mezi oběma filmy ale zřejmě zkomplikuje fakt, že postavu policisty tentokrát neztvární herec Dragoș Bucur, ale Vlad Ivanov. Ten přitom ve filmu Policejní adj. hrál Cristiho šéfa.

Ať už to s castingem Porumboiova filmu dopadne jakkoli, můžeme se každopádně těšit na nevšední dobrodružství. Cristi se bude na ostrově La Gomera mimo jiné učit domorodý hvízdavý jazyk Silbo nebo zachraňovat opici.

Snímek Gomera získal loni finanční dotaci více než 600 tisíc euro od rumunského filmového fondu. Letos na jaře pak podpořila projekt francouzská společnost Arte společně s připravovanými filmy Jii Zhangkeho, Christopha Honoré a dvojice Gustave Kervern - Benoît Delépine.

Zpět

Sdílet článek