Doktor Thackery neobživne. The Knick končí po druhé sezóně

25. 3. 2017
televize
Pokračování příběhů z newyorské nemocnice Knickerbocker se konat nebude. Seriál The Knick, u nás uváděný s podtitulem Doktoři bez hranic, po dvou sériích končí. Médiím zprávu nejprve sdělil herec Chris Sullivan, který v seriálu ztvárnil svérázného řidiče záchranky Clearyho. Poté informaci o definitivním zrušení potvrdila také televize Cinemax.

The Knick vznikl jako autorský projekt Stevena Soderbergha, který kromě režie všech dvaceti epizod zároveň zastával roli kameramana a střihače. Soderberghův přesun do televize se odehrál poté, co režisér delší dobu prohlašoval, že končí se svou filmařskou kariérou.

Seriál, odehrávající se na přelomu 19. a 20. století, se zabýval nejen tehdejšími lékařskými procedurami, ale také rasismem, společenskými předsudky nebo drogovou závislostí. Hlavní hrdina doktor Thackery (Clive Owen) výrazně nevybočoval z řady "komplikovaných" mužských hrdinů soudobé quality TV, napůl arogantních asociálů - napůl géniů. Právě Soderberghovo autorské pojetí ale seriál dělalo výjimečným. Na historické drama nezvykle pohyblivá kamera v dlouhých záběrech často navozovala dojem realističnosti, který přitom kontrastoval s chladným elektronickým soundtrackem režisérova dvorního skladatele Cliffa Martineze.

Vzhledem ke konci druhé řady nebylo reálné, aby The Knick pokračoval s týmiž postavami. Soderbergh měl spolu se scénáristy nicméně v plánu děj posunout o několik desítek let dopředu a mapovat lékařské pokroky v Knickerbockeru napříč historií. Sám režisér uvažoval, že se k seriálu znovu vrátí. Posléze také naznačoval, že by režisérskou štafetu rád předal někomu dalšímu. Nakonec však k žádné obnově seriálu nedojde.

Steven Soderbergh se mezitím opět vrátil k filmu. V současnosti již dokončil natáčení heist snímku Logan Lucky z prostředí automobilových závodů Nascar. Komediální film s Channingem Tatumem a Danielem Craigem bude mít premiéru letos v létě.

Zpět

Sdílet článek