Showrunner Šílenců z Manhattanu připravuje osm Romanovců

10. 3. 2017
Televizní scénárista a režisér Matthew Weiner chystá pro Amazon osmidílnou sérii s názvem The Romanoffs (Romanovci). Soudě dle názvu by se mohlo zdát, že showrunner populárního retro seriálu Mad Men (na ČT vysílaných jako Šílenci z Manhattanu) přichází s dalším historickým dramatem.

Jenže o ruské panovnické dynastii bude Weinerova osmihodinová série jen částečně. Hrdiny budou lidé, kteří si z nějakého důvodu myslí, že některý z Romanovců byl jejich předkem. V každé epizodě se navíc objeví zbrusu nové postavy. Z hlediska výstavby tak půjde o podobnou seriálovou antologii, jakou je například populární Černé zrcadlo. "Líbilo se mi, že každý díl má uzavřený konec - nic se nebude přenášet do další epizody. Pro mě jako scénáristu to je vzrušující výzva," uvedl Weiner.

Weiner s sebou k novému projektu přivedl svůj scénáristický tým z úspěšných Mad Menů. Devítinásobný držitel ceny Emmy také doufá, že podobným způsobem zláká i některé z herců, kteří se objevili v seriálu televize AMC. Sám se přitom chystá režírovat čtyři díly Romanovců.

Seriálu, jehož rozpočet se odhaduje na 50 milionů dolarů, se zřejmě dočkáme příští rok na jaře.

Zpět

Sdílet článek