S Coppolovou podporou vzniká videohra podle filmu Apokalypsa

26. 1. 2017
Pokud jste toužili vydat se na vlastní kůži do vietnamské džungle hledat plukovníka Kurtze, za několik let se vám přání může splnit. Ve vývoji je totiž videohra podle legendárního válečného filmu Apokalypsa. Projekt navíc podpořil režisér snímku Francis Ford Coppola a jeho společnost American Zoetrope.

Coppola se spojil s renomovanými videoherními tvůrci, scénáristou Robem Autenem (série Far Cry, Battlefield, Gears of War) nebo producentem a režisérem Lawrencem Libertym (Fallout: New Vegas, The Witcher). Fanoušci konvenčních FPS stříleček typu Call of Duty si ale předem mohou nechat zajít chuť. Podle vyjádření autorů půjde o psychologický horor s prvky žánru RPG, jehož cílem bude co nejvěrněji reprodukovat atmosféru původního filmu.

Hráči Apokalypsy se převtělí do kapitána Willarda, kterého v Coppolově snímku ztvárnil Martin Sheen. Na cestě proti proudu řeky Mekong přitom bude čekat řada morálních dilemat s potenciálem zásadně ovlivnit další vývoj příběhu. Jak se v současném videoherním průmyslu stalo již takřka normou, vývojáři i zde slibují reaktivní svět, kde každé hráčovo rozhodnutí bude mít znatelný dopad. "Vytvoříme hru, která posune hranice interaktivních zážitků, stejně jako filmová Apokalypsa posunula představu o tom, co je to film," tvrdí ambiciózně jeden z producentů Montgomery Markland.

Autoři současně spustili crowdfundingovou kampaň. Na serveru Kickstarter si nyní můžete přečíst další informace o projektu a přispět na jeho realizaci. Vydání hry je předběžně v plánu na rok 2020.

Zpět

Sdílet článek