Cronenbergovy Východní přísliby se dočkají pokračování

19. 1. 2017
Bylo to na spadnutí už před pěti lety, jenže studio Focus Features vystavilo projektu stopku. Druhý díl mafiánského thrilleru Východní přísliby nevznikl a David Cronenberg místo něj natočil černou hollywoodskou satiru Mapy ke hvězdám. Budeme-li však věřit castingovému webu My Entertainment World, natáčení sequelu Východních příslibů s názvem Body Cross nakonec začne letos v březnu.

Podle dostupné synopse nový snímek naváže tam, kde film z roku 2007 skončil. Ruský gangster Kirill žije v domnění, že spolu s rodinným řidičem a "čističem" Nikolajem zdědili trůn po svém mafiánském otci. Netuší ale, že Nikolaj je ve skutečnosti vládním agentem, který jeho zločinnou organizaci v Londýně infiltroval.

Stejně jako v případě Východních příslibů je autorem scénáře filmu Body Cross britský autor Steven Knight. Ten už před třemi roky v rozhovorech velkohubě prohlašoval, že pokračování Cronenbergova filmu je napsané ještě lépe. Zároveň je pravděpodobné, že Knight bude připravovaný sequel režírovat - ve svém celovečerním debutu Noční jízda (Locke) se ostatně osvědčil jako schopný filmař.

Natáčení sequelu bude opět probíhat v britské metropoli. Zda se do hlavních rolí znovu vrátí Viggo Mortensen a Vincent Cassel, zatím není vůbec jisté. Stejně jako to, že se opět dočkáme rvačky v sauně.

Zpět

Sdílet článek