Wes Anderson započal cestu na animovaný Ostrov psů

21. 12. 2016
Po osobité reklamě pro H&M si Wes Anderson přichystal pro svoje fanoušky další předvánoční překvapení. V krátkém videu dnes populární americký filmař oficiálně oznámil, že začal s výrobou nového snímku s názvem Isle of Dogs (Ostrov psů). A stejně jako v případě Fantastického lišáka půjde o film vytvořený stop-motion animací.

O tom, že Anderson připravuje další animovaný snímek se zvířecími hrdiny, se hovořilo už koncem minulého roku. Později vyšla ven zpráva, že hlasy loutkovým postavičkám propůjčí Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum nebo Bryan Cranston. Ke hvězdné herecké sestavě se nyní přidali Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Greta Gerwig, ale i Harvey Keitel, Frances McDormand, Yoko Ono a několik dalších japonských herců. Anderson v souvislosti s tímto filmem dříve mluvil o "japonském příběhu", takže je pravděpodobné, že titulní "psí ostrov" se bude nacházet právě v Zemi vycházejícího slunce.

Ve videu se kromě Andersona objevuje také Edward Norton a jeho psí hrdina. Režisér využil oficiálního sdělení i k tomu, aby diváky oslovil s výzvou podpořit nadaci Martina Scorseseho, která se od roku 1990 zabývá prezervací filmů. Ti, kteří prostřednictvím speciálních stránek nadaci podpoří, mohou vyhrát několik odměn - osobně se zúčastnit natáčení Ostrova psů, nebo dokonce propůjčit hlas jedné z postaviček. Anderson v současnosti natáčí film v Anglii.

Zpět

Sdílet článek