Tvůrce seriálového Farga napíše adaptaci Vonnegutovy Kolíbky

21. 11. 2015
Showrunner seriálu Fargo Noah Hawley vytvoří televizní minisérii podle románu Kolíbka spisovatele Kurta Vonneguta. Hawley se projektu ujme na objednávku televize FX, jež v současnosti vysílá kriticky úspěšnou druhou sérii Farga.

Kolíbka (v originále Cat's Cradle) je vědeckofantastický román, který se zaměřuje na problémy moderní vědy, technologie, náboženství. Hlavním hrdinou knihy, psané v první osobě, je publicista John, jenž se skrze svůj zájem o výrobu atomové bomby dostává na fiktivní ostrov v Karibiku, mění své náboženské vyznání na bokononismus a stává se svědkem globální apokalypsy. Vonnegutův román je psán jako temná satira, která se obouvá rovnou měrou do vědy i náboženství.

Hawley již ve Fargu přesvědčivě ukázal, že dokáže ladně propojit černohumornou reflexi společenských jevů (zde konkrétně zasazených do reaganovské Ameriky) s poutavou charakterovou studií a napínavým vyprávěním. Jeho dalším připravovaným projektem je také seriál Legion (opět pro FX) vycházející z komiksového univerza X-Men.

Zpět

Sdílet článek