Prometheus se brzy vrátí. S Fassbenderem na palubě

16. 9. 2015
Ridley Scott již koncem srpna oznámil, že po letošním Marťanovi i v dalším snímku zůstane v žánru sci-fi a natočí pokračování svého filmu Prometheus (2012). Nyní se britský tvůrce rozpovídal v interview pro magazín Deadline a odhalil bližší podrobnosti.

Režisér potvrdil návrat Michaela Fassbendera, jehož android David sice minulý díl nepřečkal bez úhony, ale spolu s doktorkou Elisabeth Shaw byl nakonec jedinou přeživší postavou. Do role archeoložky Elisabeth se opět počítá se skandinávskou herečkou Noomi Rapace. Scott zároveň prozradil, že příběh druhého Promethea se bude znovu točit kolem hledání Tvůrců, kteří kdysi měli zapříčinit vznik inteligentního života na Zemi. "Pokud jsou tvůrci našimi stvořiteli, kdo stvořil je? Myslíte, že to všechno byla náhoda? Dokonce Stephen Hawking si dnes není jistý a na velký třesk už nevěří," uvedl Scott. Filmař zároveň připomněl, že velmi podobným problémem se zabývala i 2001: Vesmírná odysea (1968) Stanleyho Kubricka. Ke slavnému sci-fi ostatně odkazoval už první Prometheus.

Natáčení nového Scottova filmu začne příští rok v únoru. Fassbender do té doby stihne dokončit další vysokorozpočtový projekt, adaptaci populární videohry Assassin's Creed v režii Justina Kurzela.

Zpět

Sdílet článek