Tony Gilroy vyšle Dona Drapera na misi do Bejrútu

7. 5. 2015
S právě finišujícím seriálem Mad Men se nabízí otázka: Kam se po jeho skončení posune herecká kariéra Jona Hamma? Charismatický představitel Dona Drapera se za poslední roky neobjevil v mnoha celovečerních filmech, naposledy loni v nepříliš úspěšném životopisném snímku Milionový nadhazovač o sportovním agentovi J. B. Bernsteinovi.

Nyní se ale Hamm chystá na atraktivnější roli amerického diplomata v politickém thrilleru z pera Tonyho Gilroye. Renomovaný scénárista příběh filmu High Wire Act zasadil do Bejrútu 80. let, kdy Libanonem otřásala válka s Izraelem. Hammův hrdina bude mít za úkol najít svého bývalého kolegu, kterého na Blízkém východě zadržela skupina radikálů.

Režie snímku se ujme Brad Anderson, který mezi prací na mnoha televizních seriálech stihl natočit například thriller Tísňová linka s Halle Berry. "Jako kdyby to napsal John le Carré. Jsou v tom politické intriky, zrady a nejednoznačné postavy. To všechno navíc v prostředí, které ve filmech nebývá příliš k vidění," pochvaluje si Gilroyův scénář Anderson. Ani Tony Gilroy nešetří slovy uznání na adresu režiséra, se kterým prý toužil spolupracovat od chvíle, co viděl jeho Transsibiřský expres (2008).

High Wire Act bude nabízen k prodeji na mezinárodních trzích v rámci blížícího se festivalu v Cannes.

Zpět

Sdílet článek