John Woo zachytí Horkou stopu

20. 3. 2015
Čínský režisér John Woo natočí remake akční krimi Horká stopa. Japonský film z roku 1976 s legendárním hercem Kenem Takakurou v hlavní roli byl prvním zahraničním snímkem, který se po kulturní revoluci dostal do čínských kin. Poté, co Takakura loni zemřel, dostal Woo nabídku režírovat v hongkongské produkci remake a jako velký fanoušek japonského herce ji přijal.

Adaptace románu spisovatele Džuko Nišimury sleduje postavu prokurátora, který se po falešném obvinění z loupeže, znásilnění a několika vražd vydává očistit svoje jméno. Nový snímek vznikne v čínštině, korejštině a angličtině. Natáčení začne během letošního roku.

Woo naposledy režíroval epos The Crossing, jehož první dvouhodinová část měla premiéru loni. Romantické válečné drama z doby občanské války si pro svoji velkolepost vysloužilo přezdívku Čínský Titanic. V nejbližší době se bude Woo také podílet na skupinovém projektu o historii Hongkongu. Snímek s pracovním názvem Eight and a Half dále natáčí i Johnnie To, Tsui Hark nebo režisérka Ann Hui.

Zpět

Sdílet článek