Kelly Reichardt obsadí do role právničky Kristen Stewart

8. 3. 2015
Kristen Stewart bude jednou z hlavních hereckých hvězd připravovaného filmu americké režisérky Kelly Reichardt. V zatím bezejmenném snímku se objeví také režisérčina dvorní herečka Michelle Williams (Meek's Cutoff, Wendy a Lucy) nebo Laura Dern, známá například z filmů Davida Lynche (Zběsilost v srdci).

Pátý celovečerní film Kelly Reichardt by měl být epizodickým portrétem maloměstského života v severoamerické Montaně. Stewart ztvární mladou právničku, která se rozhodne přijmout práci učitelky ve škole vzdálené několik hodin cesty od jejího domova. Další právničkou v příběhu bude Laura Dern, která se nedokáže odpoutat od milostného románku s ženatým mužem. Podváděnou manželku, která pracuje v reklamní agentuře, si zahraje Michelle Williams. Mužskou část hereckého obsazení zaplní tváře ze seriálu Mad Men, James Le Gros a Jared Harris. Strukturou by měl snímek připomínat některé filmy Roberta Altmana, Prostřihy nebo Nashville.

V minulých týdnech také proběhla úspěšná crowdfundingová kampaň za zrestaurování vůbec prvního filmu Kelly Reichardt s názvem River of Grass. Nezávislé drama vyhrálo v roce 1994 cenu pro nejlepší debut na festivalu v Sundance, ale nakonec zapadlo. Obnovenému uvedení filmu bránil špatný stav 16 mm kopie. Na Kickstarteru se podařilo vybrat více než požadovaných 20 tisíc dolarů, takže je pravděpodobné, že minimálně v zámořských kinech se snímek v budoucnu objeví.

Zpět

Sdílet článek