Ben Wheatley natočí akční krimi z Bostonu 70. let

25. 10. 2014
Poslední snímek Bena Wheatleyho High-Rise si ještě ani neodbyl svoji premiéru (adaptace románu J. G. Ballarda je momentálně v postprodukci) a britský režisér už ohlásil svůj další projekt. Bude jím akční film s názvem Free Fire, se kterým se Wheatley vůbec poprvé ve své kariéře přesune na americkou půdu. Děj se bude konkrétně odehrávat v Bostonu konce 70. let, kde se v jednom z opuštěných skladišť setkají dva Irové s gangstery prodávajícími zbraně. Obchod ale neproběhne hladce a poté, co zazní výstřely, začne strhující hra na život a na smrt.

Wheatley chce podle vlastních slov točit Free Fire jako hard-boiled kriminálku inspirovanou dějinami tohoto (pod)žánru, od klasických noirů jako Velký spánek po současnější aktualizace jako Gangsteři Quentina Tarantina. Formálně by měl snímek vycházet ze sedmdesátkových filmů Sama Peckinpaha, například z jeho Útěku (1972). Jak ale známe Wheatleyho, který se proslavil takovými podvratnostmi jako Sightseers (2012) nebo Pole v Anglii (2013), pravděpodobně Free Fire nebude přímou poctou svým předobrazům, ale jejich humornou variací.

Známé je i herecké obsazení. Dvojici Irů bude představovat Cillian Murphy a Michael Smiley, gangstery si zahrají američtí Luke Evans a Armie Hammer. Olivia Wilde pak bude ženou, která úvodní setkání obou táborů zprostředkuje. Wheatley, který nedávno režíroval také dvě epizody seriálu Pán času (Doctor Who), by měl začít s natáčením Free Fire na jaře příštího roku.

Zpět

Sdílet článek