Ve středu začíná festival krátkometrážních snímků v Praze

21. 1. 2020

15. Festival krátkých filmů Praha, pořádaný organizátory Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se odehraje od 22. do 26. ledna 2020 v pražských kinech Světozor, kino Pilotů, Oko a Aero. V mezinárodní soutěži se letos představí v pěti programech dvacet pět filmů velmi rozmanitých žánrů, a dokonce jeden český a jeden slovenský zástupce. Jde o výběr, v němž se potkávají filmy ověnčené již řadou festivalových cen s úplnými novinkami.

Šortky dále nabídnou nejzajímavější filmy českých tvůrců v české soutěži a pásmu Czech Short Films, a to včetně Dcery, nominované na Oscara. Dále půlnoční soirée Brutal Relax Show s netradičními průvodci a náloží nekorektního humoru, šokantní filmový výlet do světa žen v režii něžného pohlaví v programu Naprosto úžasná, zapomenutý poklad z roku 1965, nebo jeden z prvních filmů se skejtovou tématikou Skaterdater, který získal cenu pro nejlepší krátký film v Cannes i nominaci na Oscara, v divoké vyjížďce na skejtech FRONTSIDE/BACKSIDE.



Pro nejmenší diváky a jejich rodiče pořadatelé připravili program Pragueshorts dětem. Ve Světozoru a v Pilotech poběží legendární kraťas Denise Villeneuva Další patro, snímky překračující hranice medií a vizuálními experimenty v LABO, nebo odlehčené pásmo o věcech posledních, Prach prachu.

Ochutnávka z divácky nejlákavějších filmů napříč se představí divákům už ve středu 22.ledna od 20:00 v Bio Oko. Festivalové VR kino zdarma se bude nacházet od 23. do 25. ledna ve foyer Národní technické knihovny, kde na tři dny vznikne kino s nabídkou filmových projektů ve virtuální realitě. Předprodej lístků je v kinech spuštěn před začátkem festivalu. Do VR kina je vstup zdarma.

Zpět

Sdílet článek