Krátký film Marie Dvořákové soutěží o studentského Oscara

18. 8. 2017
Patnácti minutovému snímku Kdo je kdo v mykologii se podařilo získat nominaci na studentského Oscara v kategorii hraných filmů. Film režisérky Marie Dvořákové bude soutěžit o zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili, jejíž zisk zajišťuje postup do regulérního oscarového klání.

Snímek Kdo je kdo v mykologii je tvůrci popisován jako "filmová hříčka o mladému hudebníkovi, kterému se na chvíli obrátí život nohama vzhůru, když se po taneční zábavě ocitne v podivném pokoji, kde plesnivé skvrny na zdech mění tvary a lákají ho blíže poznat krásu ženského těla a objevit svět erotiky."

Film autorky, která po studiích na FAMU zamířila na Tisch School of the Arts v New Yorku, vznikal v česko-americké koprodukci. Představil se pak na řadě českých i zahraničních festivalů, mimo jiné na přehlídce krátkých filmů v Palm Springs, na festivalu v Pule nebo v mezinárodní soutěži Festivalu krátkých filmů Praha.

Slavnostní vyhlášení vítězů letošních studentských Oscarů proběhne 12. října v Beverly Hills. Mezi laureáty této ceny patří například Cary Fukunaga, Spike Lee nebo Robert Zemeckis.

Zpět

Sdílet článek