Zprávy z Netflixu: Bratři Coenové přichází, Disney odchází

11. 8. 2017
Netflix sice nedávno zrušil neúspešné seriály The Get Down a Sense8, ale zpráv o jeho nových nadějných projektech přichází stále dost. Internetové televizi se podařilo přivábit renomované bratry Coeny a jejich chystaný seriál The Ballad of Buster Scruggs. Vedle Martina Scorseseho, který ve spolupráci s Netflixem natočí gangsterský film The Irishman, tak dravý SVOD kanál získal další významné americké autory.

Westernový seriál bratří Coenů bude vyprávět šest osobitých příběhů z amerického pohraničí. Minimálně v jednom z nich se představí zpívající kovboj Buster Scruggs, kterého ztvární Tim Blake Nelson. O dalších hercích se zatím pouze spekuluje, nicméně padají jména jako James Franco a Zoe Kazan. Seriálová antologie se momentálně natáčí v Novém Mexiku. S jejím uvedením se počítá na příští rok.

Kromě prestižních přírůstků, mezi které můžeme počítat i novou show Davida Lettermana, se Netflix musí vyrovnávat i s posilující konkurencí na poli streamované zábavy. Studio Disney tento týden oznámilo, že počínaje rokem 2019 stáhne svoji produkci z nabídky Netflixu a přesune ji na vlastní SVOD platformu. Půjde především o tvorbu určenou dětským divákům včetně animovaných snímků Pixaru.

Zpět

Sdílet článek