Steven Soderbergh potajmu natočil film na iPhone

20. 7. 2017
Není to tak dávno, co Steven Soderbergh ohlásil, že končí s režírováním filmů a odchází do televize. Po dvou sezónách seriálu Knick: Doktoři bez hranic se však americký režisér vrátil zpátky a natočil komediální heist Logan Lucky (v českých kinech od konce srpna pod názvem Loganovi parťáci). Podle aktuálních zpráv to ale není všechno. Soderbergh mezitím v utajení stihnul nasnímat další snímek s názvem Unsane. A místo kamery vzal tentokrát do ruky iPhone.

Informací o tajném nízkorozpočtovém projektu zatím není mnoho. Ví se, že Soderbergh do filmu obsadil herečky Claire Foy (představitelka královny Alžběty II. ze seriálu The Crown) a Juno Temple (seriál Vinyl). O zápletce se ale můžeme pouze dohadovat. Vzhledem k lowbudgetové povaze snímku není ani jasné, kdo a jak jej bude distribuovat. Hovoří se o tom, že Soderbergh film sám vydá prostřednictvím svého vlastního labelu Fingerprint Releasing.

Známému chameleonovi Soderberghovi takové experimentování s netradičními formáty není cizí. V roce 2005 režisér natočil na video zčásti improvizovaný film Bublina a vydal jej simultánně na několika platformách.

S filmem Unsane se Soderbergh zároveň zařadí mezi hrstku profesionálních tvůrců, kteří natočili snímek na mobilní telefon. Úspěšně si takto s iPhonem vyhrál například Sean Baker ve svém předposledním filmu Transdarinka.

Stále přitom platí, že Soderbergh nadále zůstává jednou nohou v televizi. Pro HBO připravuje interaktivní seriál Mosaic. Prsty má také v seriálu Godless, kterého bychom se měli na Netflixu dočkat ještě letos.

Zpět

Sdílet článek