Druhá sezóna seriálu Stranger Things: Eleven se vrací

2. 11. 2016
Dalo se to čekat. Zřejmě nejpopulárnější postava seriálu Stranger Things, záhadná Eleven, se objeví také v připravované druhé sezóně. Konec první řady si přitom autorská dvojice bratří Dufferů v tomto ohledu nechala spíše otevřený. Zdroj blízký internetové televizi Netflix ale tento týden potvrdil, že dívka s nadpřirozenými schopnostmi se s největší pravděpodobností vrátí. Postavu opět ztvární dvanáctiletá Millie Bobby Brown, která se stala hereckým objevem seriálu.

O pokračování Stranger Things se začalo hovořit krátce poté, co Netflix v polovině letošního července zveřejnil první řadu. Ze seriálu, který zdařile navazuje na poetiku osmdesátkových filmů Stevena Spielberga, Johna Carpentera a knižní tvorbu Stephena Kinga, se prakticky přes noc stal obrovský hit. Fanouškovského zájmu se pochopitelně chytla také média, která průběžně zveřejňují sebemenší novinku nebo spekulaci.

Druhá sezóna, kterou Netflix oficiálně oznámil na konci srpna, podle Matta Duffera naváže na události první řady. Ke známým postavám přibudou nové. Dočkáme se náctileté tomboy dívky Max, která klučičím vystupováním maskuje svoji komplikovanou minulost. Spolu s ní se do děje zapojí také její starší sebevědomý bratr Billy, který ostatním přebírá holky a jezdí v černém Chevroletu. Sourozeneckou dvojici ztvární herečka Sadie Sink a australský herec Dacre Montgomery. Navzdory fanouškovským prosbám se naopak v seriálu neobjeví postava Barb, která se stala jednou z obětí monstra z paralelní dimenze.

Tempu, jakým mladí herci dospívají, se přizpůsobí také seriál. Nové díly se proto budou odehrávat rok poté, tedy v zimě 1984. V tomto roce přitom v amerických kinech běžela řada známých filmů, na které by tvůrci mohli minimálně odkázat. Kromě jiných například Krotitelé duchů, Gremlins nebo Indiana Jones a Chrám zkázy. Právě atmosféře Chrámu zkázy by se bratři Dufferové dle svých slov rádi přiblížili. Jestli se jim to podaří, uvidíme v létě 2017.

Zpět

Sdílet článek