Ben Wheatley si nechá vyplatit Mzdu strachu

18. 11. 2015
Britský filmař Ben Wheatley zrežíruje novou adaptaci klasického thrilleru Mzda strachu. Scénář inspirovaný slavným románem Georgese Arnauda napíše Wheatley spolu se svojí manželkou a dlouholetou spolupracovnicí Amy Jump.

Mzda strachu vypráví o čtveřici evropských dobrodruhů, kteří se ocitnou v latinskoamerickém městečku, odříznutém od zbytku světa. Aby muži unikli nudě a dostali se k vytouženým penězům, přijmou nebezpečnou nabídku: přepravit vysoce výbušný nitroglycerin skrze džungli a pomoci uhasit hořící ropný vrt.

První filmovou adaptaci Arnaudova románu natočil již v roce 1953 francouzský režisér Henri-Georges Clouzot. Vysoce ceněný snímek tehdy získal Zlatého medvěda na Berlinale i Zlatou palmu v Cannes. Americký remake s názvem Sorcerer pak v roce 1977 natočil William Friedkin.

Ben Wheatley naposledy cestoval po festivalovém okruhu s filmem High Rise - adaptací stejnojmenné knihy J.G. Ballarda. Pracovitý režisér nejnověji dokončil akční thriller Free Fire, na němž se produkčně podílel i Martin Scorsese. Hvězdně obsazený snímek, ve kterém se potkají Brie Larson, Cillian Murphy a Sharlto Copley, je vnímán jako Wheatleyho definitivní vstup mezi velké mainstreamové tvůrce.

Zpět

Sdílet článek