Online kanál MUBI uvede do kin Tisíc a jednu noc

22. 7. 2015
Internetová VOD služba MUBI vstoupí tento rok do kinodistribuce. Ve spolupráci s firmou New Wave Films uvede do britských a irských kin jako svůj premiériový snímek triptych Tisíc a jedna noc. MUBI posléze trilogii zařadí také na svůj online kanál, který si lze předplatit i v Česku.

Dohromady více než šestihodinový počin portugalského režiséra Miguela Gomese byl letos na festivalech uváděn ve třech dvouhodinových dílech, vždy s denním či dvoudenním odstupem. Světovou premiéru měla Tisíc a jedna noc na MFF Cannes v paralelní sekci Dva týdny režisérů, kam Gomes film přihlásil, když jej odmítl ředitel festivalu Thierry Frémaux zařadit do hlavní soutěže.

Tisíc a jednu noc se Gomes rozhodl natočit poté, co jej zneklidnila bídná ekonomická situace jeho země. Výsledná trojice filmů pojednává o současných sociálních problémech Evropy nebývale originálním způsobem, když neustále balancuje na hraně fikce a dokumentu, mýtu a reality.

MUBI se tímto krokem přidalo k dalším online televizím, které plánují uvádět filmy paralelně v kinech i na internetu. Netflix chce tímto způsobem distribuovat nový snímek Caryho Fukunagy Beasts of No Nation nebo pokračování oscarového kung-fu filmu Tygr a drak. Amazon minulý týden oznámil, že svůj vstup do kin zahájí snímkem Chi-Raq režiséra Spika Leeho.

Zpět

Sdílet článek