Bondovka č. 24 se bude jmenovat Přízrak

4. 12. 2014
Nový film o Jamesi Bondovi ponese název Spectre (Přízrak). Název podle všeho odkazuje ke stejnojmenné teroristické organizaci, které šéfoval Bondův úhlavní nepřítel Ernst Stavro Blofeld. K hercům, jež jsme mohli vidět v předchozí bondovce Skyfall (2012), přibydou v novém filmu další jména - Christoph Waltz, Lea Seydoux, Andrew Scott, Monica Bellucci a Dave Bautista.

Waltz by měl hrát postavu Hannese Oberhausera, Bondova rakouského instruktora lyžování, který si k agentovi 007 vytvořil silný, až otcovský vztah. V Přízraku by dále měla figurovat dvojice svůdných bondgirl, Madeleine Swann (Lea Seydoux) a Lucia Sciarra (Monica Bellucci).

Personál britských tajných služeb, kam se vrátí Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q) nebo Naomie Harris (Moneypenny), obohatí herec Andrew Scott, který se proslavil zejména svojí rolí Moriartyho v sérii BBC Sherlock. Jamese Bonda již počtvrté ztělesní Daniel Craig.

Přestože po Skyfallu režisér Sam Mendes prohlašoval, že s bondovskou frančízou končí, nakonec britský tvůrce natočí i Přízrak. Stejně jako v předchozím filmu, bude Mendes spolupracovat s kameramanem Hoyte van Hoytemou a střihačem Lee Smithem.

Přízrak se začne natáčet v pondělí, do kin by pak měl vstoupit v říjnu 2015.

Zpět

Sdílet článek