Ježek v kleci dogmatu / Reakce na rozhovor s Martinem Ježkem

20. 2. 2024 / Vojtěch Mašek
glosa
Placený

Rád bych uvedl pár poznámek k rozhovoru s Martinem Ježkem a jeho filmu Satan mezi námi. Rozhovor vyšel v Cinepuru č. 150 týká se z velké části mého filmu ArvédNejdůležitější je pro mne asi fakt, že mě Martin Ježek nemusel nijak přemlouvat ani se mnou manipulovat, aby získal svolení svůj projekt realizovat. Nemusel to dělat on ani jeho astrální jemnohmotný dvojník. Idea parazitického filmu se mi od samého začátku líbila. Martinovu tvorbu obdivuji, a tak jsem se na zvláštní tvar, který vznikne, těšil, celý koncept jsem vnímal jako originální a silný a byl jsem rozhodnut možnost natáčet během mého natáčení pro Martina vybojovat.

Výsledný tvar jsem neviděl. Viděl jsem hrubý střih a projekci hrubého materiálu a vnímal jsem oboje pozitivně, pokud se to dá o takovém díle říct. Hotový film jsem neviděl, protože mě na jeho projekci Martin nepozval. Místo toho se dozvídám o tajném, magickém a zakázaném procesu vzniku filmu, o filmu, který odhaluje prohnilost oficiální kinematografie, ať už je tím myšleno cokoliv.

Pokud se jedná o součást tvorby mýtu a Ježek se pokouší vytvořit dojem magického rituálu, během kterého ho posedl ďábel, cítím se vyřazen ze hry a podveden způsobem, který mi bohužel nepřijde nijak...

Zpět

Přečtěte si celý článek

Tento článek je zamčený.
Přečíst si jej můžete po zakoupení daného čísla časopisu.

Koupit časopis

Máte číslo už zakoupené? Přihlaste se.

Přihlásit se

Sdílet článek

Článek vyšel v čísle

Film a umělá inteligence

151 / únor 2024
Více